Žatecký poloraný červeňák
Pivní styly: ležáky plzeňského typu
Původ: Žatecký poloraný červeňák je tradiční česká jemná aromatická odrůda používaná v mnoha pivech typu ležák po celém světě
Agronomická charakteristika:900-1500 kg/ha, sklízí se průměrně, malé hlávky
Alfa kyseliny: 2,5-5,5%
Beta kyseliny: 2,5-5,0%
Cohumulone: 23-26% alfa kyselin
Celkové silice: 0,4-0,9 ml/ 100 gr.
Aroma: jemné chmelové
Myrcene: 25-30% celkových silic
Caryophyllene: 6-10% celkových silic
Humulene: 15-25% celkových silic
Farnesene: 15-20% celkových silic
Pivovarská charakteristika: jemná aromatická odrůda s velmi dobrým aroma profilem
Doporučené použití a chmelení: chmelové granule typ 90 nebo 45, druhé a třetí chmelení