Zappa
Pivní styly: převážně americké typy "ale", může se použít i na ležáky
Původ: Zappa je nová unikátní aromatická odrůda chmele pěstovaná v USA od roku 2018. Je pojmenována podle zpěváka Franka Zappy
Agronomická charakteristika: ND
Alfa kyseliny: 5,0-8,0 %
Beta kyseliny: 8,0-9,0 %
Co-humulone: 40-45 % alfa kyselin
Celkové silice: 1,8-2,5 ml/ 100 gr.
Aroma: tropické ovoce s nádechem manga, borovicové, tony citrusových plodů
Myrcene: 50-60 % celkových silic
Caryophyllene: 6-12 % celkových silic
Humulene: 2-6 % celkových silic
Farnesene: ND
Pivovarská charakteristika: unikátní aromatická odrůda
Doporučené použití a chmelení: jako granule typ 90 nebo lisovaný chmel, třetí a suché chmelení,