Wolf
Pivní styly: převážně svrchně kvašená piva
Původ: Wolf je nová slovinská odrůda vyšlechtěná ve Chmelařském Institutu v Žalci a povolená od roku 2016
Agronomická charakteristika:1700-2200 kg/ha, resistentní k peronospoře chmelové
Alfa kyseliny: 13,5-17,5 %
Beta kyseliny: 5,0-6,0 %
Co-humulone: 22-24 % alfa kyselin
Celkové silice: 3,0-4,0 ml/ 100 gr.
Aroma: maracuja, mango, meloun, menthol a citronová tráva
Myrcene: 50-60 % celkových silic
Caryophyllene: 2-4 % celkových silic
Humulene: 5-9 % celkových silic
Farnesene: 4-6 % celkových silic
Pivovarská charakteristika: odrůda s vysokým obsahem alfa kyselin i silic s intensivním aroma profilem
Doporučené použití a chmelení: jako granule typ 90, první, třetí a studené chmelení