Willamette
Pivní styly: převážně americké typy "ale", může se použít i na ležáky
Původ: Willamette je aromatická odrůda chmele pěstovaná v USA. Je pojmenována podle řeky ve státě Oregon.
Agronomická charakteristika:1400 - 1700 kg/ha, dobře se sklízí, malé lehké hlávky
Alfa kyseliny: 4,0-6,0 %
Beta kyseliny: 3,0-4,0 %
Co-humulone: 30-35 % alfa kyselin
Celkové silice: 1,0-1,5 ml/ 100 gr.
Aroma: jemné chmelové
Myrcene: 25-35 % celkových silic
Caryophyllene: 6-8 % celkových silic
Humulene: 20-28 % celkových silic
Farnesene: 5-6 % celkových silic
Pivovarská charakteristika: jemná kvalitní aromatická odrůda
Doporučené použití a chmelení: jako granule typ 90 nebo lisovaný chmel, druhé a třetí chmelení