Willamette

Pivní styly: převážně americké typy "ale", může se použít i na ležáky 

Původ: Willamette je aromatická odrůda chmele pěstovaná v USA. Je pojmenována podle řeky ve státě Oregon.

Agronomická charakteristika:1400 - 1700 kg/ha, dobře se sklízí, malé lehké hlávky

Alfa kyseliny: 4,0-6,0 %

Beta kyseliny: 3,0-4,0 %

Co-humulone: 30-35 % alfa kyselin

Celkové silice: 1,0-1,5 ml/ 100 gr.

Aroma: jemné chmelové

Myrcene: 25-35 % celkových silic

Caryophyllene: 6-8 % celkových silic

Humulene: 20-28 % celkových silic

Farnesene: 5-6 % celkových silic

Pivovarská charakteristika: jemná kvalitní aromatická odrůda

Doporučené použití a chmelení: jako granule typ 90 nebo lisovaný chmel, druhé a třetí chmelení