WAKATU

Pivní styly: různé pivní styly od piv typů ale až po ležáky 

Původ: Wakatu je triploidní duální odrůda chmele vyšlechtěná z německé odrůdy H.Mittelfruh a samičí NZ populace povolená od roku 2011

Pivovarská charakteristika: skutečná duální odrůda používaná jak pro první dávku chmele, tak i pro suché chmelení se zajímavým poměrem alfa: beta kyselin

Agronomická charakteristika: poloraná odrůda s povolenou velkou hlávkou

Alfa kyseliny: 6.5-8.5 %

Beta kyseliny: 7,0-8.5 %

Co-humulone: 28-30 % alfa kyselin

Celkové silice: 0,9-1,2 ml/ 100 gr.

Aroma profil: svěží citrusové aroma až čerstvý limetkový nádech

Myrcene: 33-37 % celkových silic

Caryophyllene: 7-9 % celkových silic

Humulene: 15-18 % celkových silic

Farnesene: 6-8 % celkových silic

Doporučené použití a chmelení: hlávkový chmel nebo granule typ 90, od prvního chmelení až po suché chmelení