WAKATU
Pivní styly: různé pivní styly od piv typů ale až po ležáky
Původ: Wakatu je triploidní duální odrůda chmele vyšlechtěná z německé odrůdy H.Mittelfruh a samičí NZ populace povolená od roku 2011
Pivovarská charakteristika: skutečná duální odrůda používaná jak pro první dávku chmele, tak i pro suché chmelení se zajímavým poměrem alfa: beta kyselin
Agronomická charakteristika: poloraná odrůda s povolenou velkou hlávkou
Alfa kyseliny: 6.5-8.5 %
Beta kyseliny: 7,0-8.5 %
Co-humulone: 28-30 % alfa kyselin
Celkové silice: 0,9-1,2 ml/ 100 gr.
Aroma profil: svěží citrusové aroma až čerstvý limetkový nádech
Myrcene: 33-37 % celkových silic
Caryophyllene: 7-9 % celkových silic
Humulene: 15-18 % celkových silic
Farnesene: 6-8 % celkových silic
Doporučené použití a chmelení: hlávkový chmel nebo granule typ 90, od prvního chmelení až po suché chmelení