Wai-iti
Pivní styly: ležáky i piva typu ale
Původ: Wai-Iti je triploidní odrůda chmele vyšlechtěná pro nízký obsah alfa kyselin a vysoký obsah silic z americké odrůdy Liberty a německé Hallertau Mittelfruh, povolená od roku 2011
Pivovarská charakteristika: nízký obsah co-humulonu and vysoký obsah farnesenu vytváří čistou hořkost u singl chmelených piv, vysoký obsah silic ji předurčuje pro pozdní a suché chmelení
Agronomická charakteristika: ND
Alfa kyseliny: 2,5 - 3,5 %
Beta kyseliny: 4,5-5,5 %
Co-humulone: 22-24 % alfa kyselin
Celkové silice: 1,5-1,7 ml/ 100 gr.
Aroma profil: svěží broskvové a meruňkové aroma
Myrcene: 25-27 % celkových silic
Caryophyllene: 8-9 % celkových silic
Humulene: 27-28 % celkových silic
Farnesene: 12-14 % celkových silic
Doporučené použití a chmelení: hlávkový chmel nebo granule typ 90, od prvního chmelení až po suché chmelení