Wai-iti

Pivní styly: ležáky i piva typu ale  

Původ: Wai-Iti je triploidní odrůda chmele vyšlechtěná pro nízký obsah alfa kyselin a vysoký obsah silic z americké odrůdy Liberty a německé Hallertau Mittelfruh, povolená od roku 2011

Pivovarská charakteristika: nízký obsah co-humulonu and vysoký obsah farnesenu vytváří čistou hořkost u singl chmelených piv, vysoký obsah silic ji předurčuje pro pozdní a suché chmelení

Agronomická charakteristika: ND

Alfa kyseliny: 2,5 - 3,5 %

Beta kyseliny: 4,5-5,5 %

Co-humulone: 22-24 % alfa kyselin

Celkové silice: 1,5-1,7 ml/ 100 gr.

Aroma profil: svěží broskvové a meruňkové aroma

Myrcene: 25-27 % celkových silic

Caryophyllene: 8-9 % celkových silic

Humulene: 27-28 % celkových silic

Farnesene: 12-14 % celkových silic

Doporučené použití a chmelení: hlávkový chmel nebo granule typ 90, od prvního chmelení až po suché chmelení