Vital
Pivní styly: ležáky, ale, stout, porter
Původ: Vital byl získán výběrem z potomstva F1 generace po matečné odrůdě Agnus a z rozpracovaného šlechtitelského materiálu. Má vysoký obsah xanthohumolu a byl povolen v roce 2008
Agronomická charakteristika: 1800-2200 kg/ha, sklízí se dobře, větší podlouhlé hlávky
Alfa kyseliny: 11,0-15,0 %
Beta kyseliny: 6,0-10,0 %
Cohumulone: 21-26 % alfa kyselin
Celkové silice: 1,5-2,5 ml/ 100 gr.
Aroma: chmelové, kořeněné, ovocné
Myrcene: 40-60 % celkových silic
Caryophyllene: 5-8 % celkových silic
Humulene: 2-5 % celkových silic
Farnesene: 1-3 % celkových silic
Pivovarská charakteristika: hořký chmel vhodný na první a druhé chmelení
Doporučené použití a chmelení: jako granule typ 90, první a druhé chmelení