Topaz

Pivní styly: převážně ALE 

Původ: kříženec australské samičí rostliny a samčího chmele z Velké Británie, povolen k pěstování od roku 1985

Agronomická charakteristika: 3 000 - 3 700 kg/ ha

Alfa kyseliny: 16,0 - 19,0 %

Beta kyseliny: 5,0 - 7,5 %

Co-humulone: 47 - 53 % alfa kyselin

Celkové silice: 1,3 - 1,8 ml/ 100 gr.

Aroma: tropické ovoce s nádechem liči

Myrcene: 25 - 45 % celkových silic

Caryophyllene: 7 - 13 % celkových silic

Humulone: 9 - 14 % celkových silic

Farnesene: ˂ 1 % celkových silic

Pivovarská charakteristika: specifické aroma, vysoký obsah alfa kyselin

Doporučené použití a chmelení: granule typ 90, první chmelení na hořkost, třetí a studené chmelení na aroma