Topaz
Pivní styly: převážně ALE
Původ: kříženec australské samičí rostliny a samčího chmele z Velké Británie, povolen k pěstování od roku 1985
Agronomická charakteristika: 3 000 - 3 700 kg/ ha
Alfa kyseliny: 16,0 - 19,0 %
Beta kyseliny: 5,0 - 7,5 %
Co-humulone: 47 - 53 % alfa kyselin
Celkové silice: 1,3 - 1,8 ml/ 100 gr.
Aroma: tropické ovoce s nádechem liči
Myrcene: 25 - 45 % celkových silic
Caryophyllene: 7 - 13 % celkových silic
Humulone: 9 - 14 % celkových silic
Farnesene: ˂ 1 % celkových silic
Pivovarská charakteristika: specifické aroma, vysoký obsah alfa kyselin
Doporučené použití a chmelení: granule typ 90, první chmelení na hořkost, třetí a studené chmelení na aroma