Talus
Pivní styly: převážně americké typy piva "ale", IPA
Původ: Talus je nová americká odrůda chmele, vyšlechtěná ve společnosti HBC a povolená od roku 2019
Agronomická charakteristika: ND
Alfa kyseliny: 8,0-12,0 %
Beta kyseliny: 8,0-10,0 %
Co-humulone: 30-34 % alfa kyselin
Celkové silice: 1,1-2,1 ml/ 100 gr.
Aroma: tropické ovoce, grep, nádech růže a borovice
Myrcene: 45-55 % celkových silic
Caryophyllene: 6-10 % celkových silic
Humulene: 15-20 % celkových silic
Farnesene: < 1 % celkových silic
Pivovarská charakteristika: odrůda se specifickým aroma profilem
Doporučené použití a chmelení: jako granule typ 90 nebo jako lisovaný chmel, třetí chmelení, suché chmelení