Talus

Pivní styly: převážně americké typy piva "ale", IPA 

Původ: Talus je nová americká odrůda chmele, vyšlechtěná ve společnosti HBC a povolená od roku 2019

Agronomická charakteristika: ND

Alfa kyseliny: 8,0-12,0 %

Beta kyseliny: 8,0-10,0 %

Co-humulone: 30-34 % alfa kyselin

Celkové silice: 1,1-2,1 ml/ 100 gr.

Aroma: tropické ovoce, grep, nádech růže a borovice

Myrcene: 45-55 % celkových silic

Caryophyllene: 6-10 % celkových silic

Humulene: 15-20 % celkových silic

Farnesene: < 1 % celkových silic

Pivovarská charakteristika: odrůda se specifickým aroma profilem

Doporučené použití a chmelení: jako granule typ 90 nebo jako lisovaný chmel, třetí chmelení, suché chmelení