Summit

Pivní styly: převážně americké typy piva "ale" 

Původ: Summit je vysoko-obsažná odrůda chmele s výbornou stabilitou skladování povolená v roce 2007

Agronomická charakteristika:2800-3200 kg/ha, dobře se sklízí, velká kompaktní struktura hlávky

Alfa kyseliny: 15,0-18,0%

Beta kyseliny: 4,0-6,0%

Co-humulone: 26-33 % alfa kyselin

Celkové silice: 1,5-2,5 ml/ 100 gr.

Aroma: citrusové, zemité aroma

Myrcene: 30-50 % celkových silic

Caryophyllene: 10-15 % celkových silic

Humulene: 15-25 % celkových silic

Farnesene: <1 % celkových silic

Pivovarská charakteristika: výborný chmel pro základní hořkost s jemným nádechem citrusu

Doporučené použití a chmelení: jako extrakt nebo granule typ 90, první chmelení, suché chmelení