Summit
Pivní styly: převážně americké typy piva "ale"
Původ: Summit je vysoko-obsažná odrůda chmele s výbornou stabilitou skladování povolená v roce 2007
Agronomická charakteristika:2800-3200 kg/ha, dobře se sklízí, velká kompaktní struktura hlávky
Alfa kyseliny: 15,0-18,0%
Beta kyseliny: 4,0-6,0%
Co-humulone: 26-33 % alfa kyselin
Celkové silice: 1,5-2,5 ml/ 100 gr.
Aroma: citrusové, zemité aroma
Myrcene: 30-50 % celkových silic
Caryophyllene: 10-15 % celkových silic
Humulene: 15-25 % celkových silic
Farnesene: <1 % celkových silic
Pivovarská charakteristika: výborný chmel pro základní hořkost s jemným nádechem citrusu
Doporučené použití a chmelení: jako extrakt nebo granule typ 90, první chmelení, suché chmelení