Košík
0
0,00 Kč
Pivní styly: ležáky
Původ: Smaragd je německá aromatická odrůda vyšlechtěná v Institutu v Hullu
a pěstovaná komerčně od roku 2005
Agronomická charakteristika: +/- 1900 kg/ha, dobře se sklízí, malé hlávky
Alfa kyseliny: 4,0-6,0 %
Beta kyseliny: 3,5-5,5 %
Cohumulone: 13-18 % alfa kyselin
Celkové silice: 0,5-0,8 ml/ 100 gr.
Aroma: jemné chmelové
Myrcene: 20-40 % celkových silic
Caryophyllene: 9-14 % celkových silic
Humulene: 30-50 % celkových silic
Farnesene: <1 % celkových silic
Pivovarská charakteristika: jemný aromatický chmel, velmi nízký obsah cohumulonu
Doporučené použití a chmelení: jako granule typ 90 nebo 45, třetí chmelení