Saphir
Pivní styly: ležáky, ale, pšeničné pivo
Původ: Saphir je aromatická odrůda s velmi dobrou odolností vůči chorobám povolená v roce 2002
Pivovarská charakteristika: jemná aromatická odrůda s nádechem ovocného, květinového a kořeněného aroma s velmi nízkým obsahem co-humulonu
Agronomická charakteristika:+/- 1700 kg/ha
Alfa kyseliny: 3,0-4,5 %
Beta kyseliny: 4,0-7,0 %
Co-humulone: 12-17 % alfa kyselin
Celkové silice: 0,8-1,4 ml/ 100 gr.
Aroma:ovocné, květinové a kořeněné
Myrcene: 25-40 % celkových silic
Caryophyllene: 9-14 % celkových silic
Humulene: 20-30 % celkových silic
Farnesene: <1 % celkových silic
Doporučené použití a chmelení: jako granule typ 90 nebo 45, druhé a třetí chmelení