Saaz late
Pivní styly: ležáky a ostatní spodně kvašená piva
Původ: Saaz Late je pozdní jemná aromatická odrůda chmele získaná ze Žateckého červeňáku s drobnými rozdíly v aromatickém profilu, komerčně pěstovaná od roku 2010
Agronomická charakteristika: 1500-2500 kg/ha, pozdní dozrávání
Alfa kyseliny: 2,0-5,0 %
Beta kyseliny: 4,0-6,0 %
Cohumulone: 21-26 % alfa kyselin
Celkové silice: 0,5-0,9 ml/ 100 gr.
Aroma: bylinné a květinové s velmi jemným nádechem citrusů a ovoce
Myrcene: 20-40 % celkových silic
Caryophyllene: 6-10 % celkových silic
Humulene: 15-25 % celkových silic
Farnesene: 10-20 % celkových silic
Pivovarská charakteristika: aromatický chmel vhodný na třetí a případně též studené chmelení
Doporučené použití a chmelení: jako granule typ 90, třetí chmelení, studené chmelení