Riwaka

Pivní styly: různé pivní styly jako plzeňský, APA, IPA 

Původ: Riwaka je nová novozélandská triploidní aromatická odrůda chmele povolená od roku 1997 známá také jako D Saaz

Pivovarská charakteristika: unikátní aromatický chmel pro třetí a studené chmelení

Agronomická charakteristika: střední výnos

Alfa kyseliny: 4,5- 6,5 %

Beta kyseliny: 4,0-5,0 %

Co-humulone: 28-32 % alfa kyselin

Celkové silice: 1,4-1,6 ml/ 100 gr.

Aroma profil: intensivní tropické ovoce s převahou maracuji

Myrcene: 55-65 % celkových silic

Caryophyllene: 3-5 % celkových silic

Humulene: 8-10 % celkových silic

Farnesene: 1-1.5 % celkových silic

Doporučené použití a chmelení: granule typ 90, třetí a suché chmelení