Riwaka
Pivní styly: různé pivní styly jako plzeňský, APA, IPA
Původ: Riwaka je nová novozélandská triploidní aromatická odrůda chmele povolená od roku 1997 známá také jako D Saaz
Pivovarská charakteristika: unikátní aromatický chmel pro třetí a studené chmelení
Agronomická charakteristika: střední výnos
Alfa kyseliny: 4,5- 6,5 %
Beta kyseliny: 4,0-5,0 %
Co-humulone: 28-32 % alfa kyselin
Celkové silice: 1,4-1,6 ml/ 100 gr.
Aroma profil: intensivní tropické ovoce s převahou maracuji
Myrcene: 55-65 % celkových silic
Caryophyllene: 3-5 % celkových silic
Humulene: 8-10 % celkových silic
Farnesene: 1-1.5 % celkových silic
Doporučené použití a chmelení: granule typ 90, třetí a suché chmelení