Rakau
Pivní styly: různé pivní styly
Původ: Rakau je nová novozélandská triploidní aromaticko-hořká odrůda chmele povolená od roku 2007
Pivovarská charakteristika: používaná pro první dávku chmele stejně tak i pro suché chmelení
Agronomická charakteristika: ND
Alfa kyseliny: 10,0 - 11,0 %
Beta kyseliny: 5,0-6,0 %
Co-humulone: 24-25 % alfa kyselin
Celkové silice: 2,1-2,4 ml/ 100 gr.
Aroma: intensivní ovocné s převahou meruňkového aroma
Myrcene: 55-60 % celkových silic
Caryophyllene: 5-6 % celkových silic
Humulene: 14-16 % celkových silic
Farnesene: 3-4 % celkových silic
Doporučené použití a chmelení: hlávkový chmel nebo granule typ 90, od prvního chmelení až po suché chmelení