Premiant

Pivní styly: ležáky, ale, stout, porter, weizen 

Původ: Premiant je česká hořko-aromatická odrůda vyšlechtěná z hybridního potomstva odrůdy Žatecký poloraný červeňák a povolená od roku 1996

Agronomická charakteristika:1600-2500 kg/ha, sklízí se dobře, větší hlávky

Alfa kyseliny: 8,0-12,0%

Beta kyseliny: 3,5-7,0%

Cohumulone: 20-25% alfa kyselin

Celkové silice: 1,1-1,9 ml/ 100 gr.

Aroma: chmelové, mírně kořeněné

Myrcene: 35-45% celkových silic

Caryophyllene: 8-13% celkových silic

Humulene: 25-35% celkových silic

Farnesene: 2-4% celkových silic

Pivovarská charakteristika: hořko-aromatická odrůda s vyšším obsahem alfa kyselin s kombinací dobrého aroma profilu

Doporučené použití a chmelení: jako granule typ 90 a nebo granule typ 45, první a / nebo druhé chmelení text...