Pahto
Pivní styly: převážně americké typy ale
Původ: Pahto je nová americká odrůda z privátního šlechtitelského programu povolená v roce 2018
Agronomická charakteristika: 2 300 -2 600 kg/ ha
Alfa kyseliny: 17,0-20,0 %
Beta kyseliny: 4,5-6,0 %
Co-humulone: 25-30 % alfa kyselin
Celkové silice: 1,5-2,4 ml/ 100 gr.
Aroma: bylinné, kořenité, dřevité, zemité, květinové
Myrcene: 45-55 % celkových silic
Caryophyllene: 4-6 % celkových silic
Humulone: 8-11 % celkových silic
Farnesene: ˂ 1 % celkových silic
Pivovarská charakteristika: vysoko-obsažná odrůda se specifickým aroma
Doporučené použití a chmelení: granule typ 90, první chmelení, suché chmelení