Pacific Jade
Pivní styly: různé pivní styly včetně piv typů ale a evropských typů ležáku
Původ: Pacifik Jade je triploidní typ vysoko-obsažné odrůdy vyšlechtěný z novozélandské odrůdy First Choice a samčího Žateckého chmele, který je povolen od roku 2004
Pivovarská charakteristika: používaný pro první dávku chmele stejně tak i pro suché chmelení
Agronomická charakteristika:2000-2700 kg/ha
Alfa kyseliny: 12,5 - 14,5 %
Beta kyseliny: 7,0-8,0 %
Co-humulone: 24-26 % alfa kyselin
Celkové silice: 1,4-1,7 ml/ 100 gr.
Aroma: výrazné citrusové aroma s nádechem černého pepře
Myrcene: 33-38 % celkových silic
Caryophyllene: 10-12 % celkových silic
Humulene: 32-34 % celkových silic
Farnesene: <1 % celkových silic
Doporučené použití a chmelení: granule typ 90, první chmelení, suché chmelení