Northern Brewer
Pivní styly: anglické ale, pale ale, porter, ležáky
Původ: Northern Brewer byl vyšlechtěn v Anglii v roce 1934 a později pěstován v Německu, Belgii, Španělsku a spojených státech.
Agronomická charakteristika:1800-2300 kg/ha, dobře se sklízí, středně velké hlávky
Alfa kyseliny: 7,0-10,0%
Beta kyseliny: 3,5-5,5%
Cohumulone: 27-33% alfa kyselin
Celkové silice: 1.5-2.1 ml/ 100 gr.
Aroma: středně kořeněné
Myrcene: 30-35% celkových silic
Caryophyllene: 10-20% celkových silic
Humulene: 35-40% celkových silic
Farnesene: 0% celkových silic
Pivovarská charakteristika: hořko-aromatický chmel s dobrým obsahem alfa kyselin a zároveň dobrým aroma
Doporučené použití a chmelení: chmelové granule, první a druhé chmelení