Mount Hood
Pivní styly: převážně americké ležáky, bock, pšeničná piva
Původ: Mount Hood je aromatická odrůda chmele vyšlechtěná v Oregonu z německé odrůdy Hallertauer / Mittelfruh / a povolená k pěstování od roku 1989.
Agronomická charakteristika: 1700-2100 kg/ha
Alfa kyseliny: 4,0-7,0 %
Beta kyseliny: 4,0-7,0 %
Co-humulone: 22-24 % alfa kyselin
Celkové silice: 1,1-1,6 ml/ 100 gr.
Aroma: květinové, bylinné, medové
Myrcene: 30-40 % celkových silic
Caryophyllene: 13-16 % celkových silic
Humulone: 30-38 % celkových silic
Farnesene: <1 % celkových silic
Pivovarská charakteristika: aromatická odrůda chmele s vyváženou hořkostí
Doporučené použití a chmelení: jako lisovaný chmel nebo granule, třetí chmelení, suché chmelení