Motueka
Pivní styly: všechny typy piva "ale", tradiční ležáky
Původ: Motueka je triploidní odrůda s 1/3 původu v Žateckém chmelu někdy též nazývaná jako Saaz B
Pivovarská charakteristika: unikátní aroma s vyváženou hořkostí, vysoký obsah farnesenu
Agronomická charakteristika:1400-1700 kg/ha, dobře se sklízí, povolená hlávka
Alfa kyseliny: 6,5-7,5 %
Beta kyseliny: 5,0-5,5 %
Co-humulone: 26-30 % alfa kyselin
Celkové silice: 0,7-0,9 ml/ 100 gr.
Aroma: chmelové, jemné cirusové
Myrcene: 40-50 % celkových silic
Caryophyllene: 2-5 % celkových silic
Humulene: 3-6 % celkových silic
Farnesene: 10-14 % celkových silic
Doporučené použití a chmelení: granule typ 90, první až třetí chmelení, suché chmelení