Mistral
Pivní styly: pivo typu ale a speciální piva
Původ: Mistral je nová francouzská odrůda chmele vyšlechtěná z odrůdy Cascade a odrůdy Strisselspalt komerčně pěstovaná od roku 2016
Agronomická charakteristika: ND
Alfa kyseliny: 6,5- 8,5 %
Beta kyseliny: 3,0-4,0 %
Cohumulone: 29-39 % alfa kyselin
Celkové silice: 1,0-1,5 ml/ 100 gr.
Aroma: ovocné aroma s nádechem citrusu
Myrcene: 55-65 % celkových silic
Caryophyllene: 3-4 % celkových silic
Humulene: 9-12 % celkových silic
Farnesene: 2.5-3.5 % celkových silic
Pivovarská charakteristika: odrůda chmele se specifickým aroma profilem
Doporučené použití a chmelení: jako granule nebo lisovaný chmel, třetí a suché chmelení