Merkur
Pivní styly: ležák, ale, stout
Původ: Merkur je první vysoko-obsažná německá odrůda resistentní vůči peronospoře povolená k pěstování od roku 2001
Pivovarská charakteristika: hořká odrůda chmele s vysokým podílem alfa kyselin, kořeněné aroma
Agronomická charakteristika:+/- 2000 kg/ha, dobrá skladovací kapacita
Alfa kyseliny: 10,0-14,0 %
Beta kyseliny: 3,5-7,5 %
Cohumulone: 17-22 % alfa kyselin
Celkové silice: 1,4- 1,9 ml / gr.
Aroma: kořeněné
Myrcene: 25-35 % celkových silic
Caryophyllene: 9-15 % celkových silic
Humulene: 35-50 % celkových silic
Farnesene: <1 % celkových silic
Doporučené použití a chmelení: jako chmelový extrakt nebo granule, první chmelení