Merkur

Pivní styly: ležák, ale, stout 

Původ: Merkur je první vysoko-obsažná německá odrůda resistentní vůči peronospoře povolená k pěstování od roku 2001

Pivovarská charakteristika: hořká odrůda chmele s vysokým podílem alfa kyselin, kořeněné aroma

Agronomická charakteristika:+/- 2000 kg/ha, dobrá skladovací kapacita

Alfa kyseliny: 10,0-14,0 %

Beta kyseliny: 3,5-7,5 %

Cohumulone: 17-22 % alfa kyselin

Celkové silice: 1,4- 1,9 ml / gr.

Aroma: kořeněné

Myrcene: 25-35 % celkových silic

Caryophyllene: 9-15 % celkových silic

Humulene: 35-50 % celkových silic

Farnesene: <1 % celkových silic

Doporučené použití a chmelení: jako chmelový extrakt nebo granule, první chmelení