Magnum
Pivní styly: ležáky, ale, stout
Původ: Magnum je německá vysoko-obsažná odrůda chmele pěstovaná od roku 1993
Agronomická charakteristika:2000-2400 kg/ha, dobře se sklízí, velké hlávky
Alfa kyseliny: 11,0-16,0%
Beta kyseliny: 5,0-7,0%
Cohumulone: 20-29% alfa kyselin
Celkové silice: 1,5-2,5 ml/ 100 gr.
Aroma: bez zřetelného aroma, čistá hořkost
Myrcene: 30-40% celkových silic
Caryophyllene: 8-12% celkových silic
Humulene: 34-40% celkových silic
Farnesene: 0% celkových silic
Pivovarská charakteristika: hořká odrůda chmele s průměrným aroma používaná pro dodání základní chmelové hořkosti
Doporučené použití a chmelení: jako chmelový extrakt nebo granule, první chmelení