Magnum

Pivní styly: ležáky, ale, stout 

Původ: Magnum je německá vysoko-obsažná odrůda chmele pěstovaná od roku 1993

Agronomická charakteristika:2000-2400 kg/ha, dobře se sklízí, velké hlávky

Alfa kyseliny: 11,0-16,0%

Beta kyseliny: 5,0-7,0%

Cohumulone: 20-29% alfa kyselin

Celkové silice: 1,5-2,5 ml/ 100 gr.

Aroma: bez zřetelného aroma, čistá hořkost

Myrcene: 30-40% celkových silic

Caryophyllene: 8-12% celkových silic

Humulene: 34-40% celkových silic

Farnesene: 0% celkových silic

Pivovarská charakteristika: hořká odrůda chmele s průměrným aroma používaná pro dodání základní chmelové hořkosti

Doporučené použití a chmelení: jako chmelový extrakt nebo granule, první chmelení