Liberty

Pivní styly: převážně americké typy ležáku, pšeničného piva 

Původ: Liberty je triploidní odrůda vyšlechtěná z odrůdy Hallertau , povolená v roce 1983

Agronomická charakteristika: ND

Alfa kyseliny: 4,0-5,0 %

Beta kyseliny: 3,0-4,0 %

Co-humulone: 22-25 % alfa kyselin

Celkové silice: 1,0-1,8 ml/ 100 gr.

Aroma: květinové, lehce citrusové, kořeněné

Myrcene: 15-25 % celkových silic

Caryophyllene: 10-15 % celkových silic

Humulone: 35-45 % celkových silic

Farnesene: ˂1 % celkových silic

Pivovarská charakteristika: aromatická odrůda podobná odrůdě H. Mittelfruh

Doporučené použití a chmelení: granule typ 90, druhé a třetí chmelení, suché chmelení