Liberty
Pivní styly: převážně americké typy ležáku, pšeničného piva
Původ: Liberty je triploidní odrůda vyšlechtěná z odrůdy Hallertau , povolená v roce 1983
Agronomická charakteristika: ND
Alfa kyseliny: 4,0-5,0 %
Beta kyseliny: 3,0-4,0 %
Co-humulone: 22-25 % alfa kyselin
Celkové silice: 1,0-1,8 ml/ 100 gr.
Aroma: květinové, lehce citrusové, kořeněné
Myrcene: 15-25 % celkových silic
Caryophyllene: 10-15 % celkových silic
Humulone: 35-45 % celkových silic
Farnesene: ˂1 % celkových silic
Pivovarská charakteristika: aromatická odrůda podobná odrůdě H. Mittelfruh
Doporučené použití a chmelení: granule typ 90, druhé a třetí chmelení, suché chmelení