Kohatu
Pivní styly: IPA
Původ: Kohatu je triploidní aromatická odrůda vyšlechtěná z německé odrůdy Hallertau Mittlefruh a novozélandské samčí odrůdy s původem ze severní Ameriky a Evropy
Pivovarská charakteristika: Má střední obsah alfa hořkých kyselin a tony aroma tropického ovoce
Agronomická charakteristika: 1500 kg/ ha, odrůda s oválnou hlávkou
Alfa kyseliny: 5.0-7.0 %
Beta kyseliny: 4.0-5.0 %
Co-humulone: 18-21.0 % alfa kyselin
Celkové silice: 1.0 ml/ 100 gr.
Aroma profil: limetkové, tropické ovoce, ananasové aroma
Myrcene: 34 -36 % celkových silic
Caryophyllene: 11 -12 % celkových silic
Humulene: 36 -37 % celkových silic
Farnesene: ˂1 % celkových silic
Doporučené použití a chmelení: hlávkový chmel nebo granule typ 90, třetí a studené chmelení