Kohatu

Pivní styly: IPA 

Původ: Kohatu je triploidní aromatická odrůda vyšlechtěná z německé odrůdy Hallertau Mittlefruh a novozélandské samčí odrůdy s původem ze severní Ameriky a Evropy

Pivovarská charakteristika: Má střední obsah alfa hořkých kyselin a tony aroma tropického ovoce

Agronomická charakteristika: 1500 kg/ ha, odrůda s oválnou hlávkou

Alfa kyseliny: 5.0-7.0 %

Beta kyseliny: 4.0-5.0 %

Co-humulone: 18-21.0 % alfa kyselin

Celkové silice: 1.0 ml/ 100 gr.

Aroma profil: limetkové, tropické ovoce, ananasové aroma

Myrcene: 34 -36 % celkových silic

Caryophyllene: 11 -12 % celkových silic

Humulene: 36 -37 % celkových silic

Farnesene: ˂1 % celkových silic

Doporučené použití a chmelení: hlávkový chmel nebo granule typ 90, třetí a studené chmelení