Jester
Pivní styly: převážně britské typy "ale", IPA
Původ: Jester je nová britská aromaticko-hořká odrůda chmele z privátního šlechtitelského programu povolená v roce 2013
Agronomická charakteristika:1400-1700kg/ha, odolná vůči padlí
Alfa kyseliny: 7,0- 9,0 %
Beta kyseliny: 4,0-6,0 %
Co-humulone: 23-28 % alfa kyselin
Celkové silice: 0,8-1,2 ml/ 100 gr.
Aroma: bylinné, zemité, nádech černého rybízu, kořeněný nádech
Myrcene: 45-50 % celkových silic
Caryophyllene: ND
Humulene: 2-4 % celkových silic
Farnesene: 0,5-1,5 % celkových silic
Pivovarská charakteristika: aromaticko-hořká odrůda se zajímavým aroma profilem
Doporučené použití a chmelení: jako granule typ 90, druhé a třetí chmelení, studené chmelení