Jester

Pivní styly: převážně britské typy "ale", IPA 

Původ: Jester je nová britská aromaticko-hořká odrůda chmele z privátního šlechtitelského programu povolená v roce 2013

Agronomická charakteristika:1400-1700kg/ha, odolná vůči padlí

Alfa kyseliny: 7,0- 9,0 %

Beta kyseliny: 4,0-6,0 %

Co-humulone: 23-28 % alfa kyselin

Celkové silice: 0,8-1,2 ml/ 100 gr.

Aroma: bylinné, zemité, nádech černého rybízu, kořeněný nádech

Myrcene: 45-50 % celkových silic

Caryophyllene: ND

Humulene: 2-4 % celkových silic

Farnesene: 0,5-1,5 % celkových silic

Pivovarská charakteristika: aromaticko-hořká odrůda se zajímavým aroma profilem

Doporučené použití a chmelení: jako granule typ 90, druhé a třetí chmelení, studené chmelení