Hersbrucker
Pivní styly: ležáky, bock, pšeničná piva
Původ: Hersbrucker je tradiční německá aromatická odrůda vyšlechtěná v oblasti Hersbruck
Pivovarská charakteristika: příjemné chmelové aroma, mírně kořeněné, nízký obsah alfa
Agronomická charakteristika:1400-1700 kg/ha, sklízí se průměrně dobře, malé hlávky
Alfa kyseliny: 2,5-4,0 %
Beta kyseliny: 3,0-6,0 %
Cohumulone: 19-25 % alfa kyselin
Celkové silice: 0,7-1,3 ml/ 100 gr.
Aroma:chmelové, mírně kořeněné
Myrcene: 15-25% celkových silic
Caryophyllene: 7-12 % celkových silic
Humulene: 15-25 % celkových silic
Farnesene: <1 % celkových silic
Doporučené použití a chmelení: jako granule typ 90 nebo 45, třetí chmelení