Hersbrucker

Pivní styly: ležáky, bock, pšeničná piva 

Původ: Hersbrucker je tradiční německá aromatická odrůda vyšlechtěná v oblasti Hersbruck

Pivovarská charakteristika: příjemné chmelové aroma, mírně kořeněné, nízký obsah alfa

Agronomická charakteristika:1400-1700 kg/ha, sklízí se průměrně dobře, malé hlávky

Alfa kyseliny: 2,5-4,0 %

Beta kyseliny: 3,0-6,0 %

Cohumulone: 19-25 % alfa kyselin

Celkové silice: 0,7-1,3 ml/ 100 gr.

Aroma:chmelové, mírně kořeněné

Myrcene: 15-25% celkových silic

Caryophyllene: 7-12 % celkových silic

Humulene: 15-25 % celkových silic

Farnesene: <1 % celkových silic

Doporučené použití a chmelení: jako granule typ 90 nebo 45, třetí chmelení