Herkules

Pivní styly: ležáky, ale, stout 

Původ: Herkules je německá vysoko-obsažná odrůda chmele povolená v roce 2005

Pivovarská charakteristika: hořká odrůda chmele s vysokým podílem alfa kyselin, kořeněné aroma s nádechem rybízu

Agronomická charakteristika:2200-2800 kg/ha, dobrá skladovací kapacita

Alfa kyseliny: 12,0-17,0%

Beta kyseliny: 4,0-6,0%

Cohumulone: 32-38 % alfa kyselin

Celkové silice: 1,6-2,5 ml/ 100 gr.

Aroma: kořeněné, rybízová příchuť

Myrcene: 30-50 % celkových silic

Caryophyllene: 7-12 % celkových silic

Humulene: 30-45 % celkových silic

Farnesene: <1 % celkových silic

Doporučené použití a chmelení: jako chmelový extrakt nebo granule, první chmelení