Herkules
Pivní styly: ležáky, ale, stout
Původ: Herkules je německá vysoko-obsažná odrůda chmele povolená v roce 2005
Pivovarská charakteristika: hořká odrůda chmele s vysokým podílem alfa kyselin, kořeněné aroma s nádechem rybízu
Agronomická charakteristika:2200-2800 kg/ha, dobrá skladovací kapacita
Alfa kyseliny: 12,0-17,0%
Beta kyseliny: 4,0-6,0%
Cohumulone: 32-38 % alfa kyselin
Celkové silice: 1,6-2,5 ml/ 100 gr.
Aroma: kořeněné, rybízová příchuť
Myrcene: 30-50 % celkových silic
Caryophyllene: 7-12 % celkových silic
Humulene: 30-45 % celkových silic
Farnesene: <1 % celkových silic
Doporučené použití a chmelení: jako chmelový extrakt nebo granule, první chmelení