Hallertauer Tradition
Původ: Hallertauer Tradition je německá aromatická odrůda pěstovaná od roku 1993, odolná vůči chorobám, v charakteristice velmi blízká s Hallertauer Mitefruh
Agronomická charakteristika:1800-2200 kg/ha, dobře se sklízí, pevná hlávka
Alfa kyseliny: 4,0-7,0%
Beta kyseliny: 3,0-6,0%
Cohumulone: 24-30% alfa kyselin
Celkové silice: 0,7-1,2 ml/ 100 gr.
Aroma: jemné, podobné odrůdě H. Mittelfruh
Myrcene: 17-32% celkových silic
Caryophyllene: 10-15% celkových silic
Humulene: 35-50% celkových silic
Farnesene: 0% celkových silic
Pivovarská charakteristika: aromatická odrůda chmele s velmi dobrým aroma profilem
Doporučené použití a chmelení: jako granule typ 90 nebo 45, druhé a třetí chmelení
Pivní styly: ležáky, piva typu weizen, ale a bock