Hallertauer Mittlefruh
Pivní styly: převážně ležáky, belgické "ale", kolsch
Původ: Hallertauer / Mittelfruh / je tradiční německá aromatická odrůda
Agronomická charakteristika:1200-1900 kg/ha, dobře se sklízí, lehká hlávka
Alfa kyseliny: 3,5-6,0%
Beta kyseliny: 3,0-5,0%
Cohumulone: 18-28% alfa kyselin
Celkové silice: 0,7-1,3 ml/ 100 gr.
Aroma: jemné a příjemné, květinový nádech
Myrcene: 20-25% celkových silic
Caryophyllene: 10-15% celkových silic
Humulene: 35-45% celkových silic
Farnesene: 0% celkových silic
Pivovarská charakteristika: klasická aromatická odrůda chmele s velmi dobrým aroma profilem
Doporučené použití a chmelení: jako granule typ 90 nebo 45, druhé a třetí chmelení, suché chmelení