Hallertau Blanc
Pivní styly: pivo typu ale a speciální piva
Původ: Hallertau Blanc je nová německá odrůda chmele pěstovaná od roku 2012, vyšlechtěná z americké odrůdy Cascade a samčí rostliny z Institutu Hull
Agronomická charakteristika:+/- 2000 kg/ha, resistentní k padlí a perenospoře
Alfa kyseliny: 9,0-12,0 %
Beta kyseliny: 4,0-6,0 %
Cohumulone: 22-26 % alfa kyselin
Celkové silice: 1,2-1,5 ml/ 100 gr.
Aroma: bylině-ovocné aroma s nádechem grepu, angreštu a ananasu
Myrcene: 45-50 % celkových silic
Caryophyllene: 1-2 % celkových silic
Humulene: 1-3 % celkových silic
Farnesene: <1 % celkových silic
Pivovarská charakteristika: odrůda chmele se specifickým aroma profilem
Doporučené použití a chmelení: jako granule nebo lisovaný chmel, třetí a suché chmelení