Golding
Pivní styly: převážně britské a belgické typy piva "ale"
Původ: Golding je
tradiční britská aromatická odrůda chmele označovaná též jako East Kent Golding
pokud je pěstována ve východním Kentu a také jako Kent Golding pokud je
pěstována ve středním Kentu
Agronomická charakteristika:1400-1700 kg/ha
Alfa kyseliny: 4,0- 5,5 %
Beta kyseliny: 2,0-3,5 %
Co-humulone: 20-25 % alfa kyselin
Celkové silice: 0,6-1,1 ml/ 100 gr.
Aroma: jemné, příjemné chmelové
Myrcene: 20-26 % celkových silic
Caryophyllene: 12-16 % celkových silic
Humulene: 40-48 % celkových silic
Farnesene: <1 % celkových silic
Pivovarská charakteristika: aromatická odrůda s dobrým aroma profilem používaná jak pro klasické tak suché chmelení
Doporučené použití a chmelení: jako granule typ 90 nebo hlávkový chmel, třetí, suché chmelení