Glacier

Pivní styly: převážně americké typy "ale", též ležáky, porter, stout 

Původ: Glacier je aromaticko-hořká odrůda chmele vyšlechtěná Washingtonskou státní universitou a povolená od roku 2000.

Agronomická charakteristika:2500-2700 kg/ha

Alfa kyseliny: 4,5-6,0 %

Beta kyseliny: 6,5-8,0 %

Co-humulone: 11-13 % alfa kyselin

Celkové silice: 0,7-1,6 ml/ 100 gr.

Aroma: jemné chmelové

Myrcene: 35-60 % celkových silic

Caryophyllene: 6-10 % celkových silic

Humulone: 24-36 % celkových silic

Farnesene: <1 % celkových silic

Pivovarská charakteristika: aromatická odrůda chmele s vyváženou hořkostí

Doporučené použití a chmelení: jako lisovaný chmel nebo granule typ 90, třetí chmelení, suché chmelení