Glacier
Pivní styly: převážně americké typy "ale", též ležáky, porter, stout
Původ: Glacier je aromaticko-hořká odrůda chmele vyšlechtěná Washingtonskou státní universitou a povolená od roku 2000.
Agronomická charakteristika:2500-2700 kg/ha
Alfa kyseliny: 4,5-6,0 %
Beta kyseliny: 6,5-8,0 %
Co-humulone: 11-13 % alfa kyselin
Celkové silice: 0,7-1,6 ml/ 100 gr.
Aroma: jemné chmelové
Myrcene: 35-60 % celkových silic
Caryophyllene: 6-10 % celkových silic
Humulone: 24-36 % celkových silic
Farnesene: <1 % celkových silic
Pivovarská charakteristika: aromatická odrůda chmele s vyváženou hořkostí
Doporučené použití a chmelení: jako lisovaný chmel nebo granule typ 90, třetí chmelení, suché chmelení