Ella
Pivní styly: ležáky, pale lager, piva typu ale
Původ: Ella je kříženec mezi odrůdou Hallertau Mittelfruh a USDA 21381 samčím chmelem
Agronomická charakteristika: 2 300 -2 700 kg/ ha
Alfa kyseliny: 13,0 - 19,0 %
Beta kyseliny: 5,0 - 7,5 %
Co-humulone: 33 - 40 % alfa kyselin
Celkové silice: 1,2 - 2,3 ml/ 100 gr.
Aroma: silné květinové a jemně kořeněné aroma
Myrcene: 40 - 50 % celkových silic
Caryophyllene: 12 - 18 % celkových silic
Humulone: 16 - 22 % celkových silic
Farnesene: ˂ 1 % celkových silic
Pivovarská charakteristika: specifické aroma, vysoký obsah alfa kyselin
Doporučené použití a chmelení: granule typ 90, třetí chmelení, suché chmelení
Pivní
styly: ležáky, pale lager, piva typu ale