El Dorado
Pivní styly: převážně americké typy "ale"
Původ: El Dorado je chmelová odrůda s vysokým obsahem alfa kyselin a příznivým aroma do nádechu meruněk a tropického ovoce uvedená na trh v roce 2010.
Agronomická charakteristika: 2600-2800 kg/ha
Alfa kyseliny: 14,0,-16,0 %
Beta kyseliny: 7,0-8,0 %
Co-humulone: 28-32 % alfa kyselin
Celkové silice: 2.5-2.5 ml/ 100 gr.
Aroma: meruňka, vodní meloun, tropické ovoce
Myrcene: 50-60 % celkových silic
Caryophyllene: 6-8 % celkových silic
Humulone: 10-15 % celkových silic
Farnesene: <1 % celkových silic
Pivovarská charakteristika: odrůda s vysokým obsahem alfa kyselin a příjemným aroma profilem
Doporučené použití a chmelení: granule typ 90, třetí chmelení, suché chmelení