Diamant

Pivní styly: pivo typu ale  

Původ: Diamant je nová německá odrůda chmele vyšlechtěná z odrůdy Spalt

Agronomická charakteristika: +/- 1 700 kg/ha, částečně rezistentní k peronospoře chmele

Alfa kyseliny: 3,0-7,0 %

Beta kyseliny: 3,0-6,0 %

Cohumulone: 16-22 % alfa kyselin

Celkové silice: 1,0-1,7 ml/ 100 gr.

Aroma: ovocné aroma s nádechem lesních jahod a melounu, čajové a levandulové

Myrcene: 40-50 % celkových silic

Caryophyllene: 3-4 % celkových silic

Humulene: 8-11 % celkových silic

Farnesene: <1 % celkových silic

Pivovarská charakteristika: aromatická odrůda chmele se specifickým aroma profilem

Doporučené použití a chmelení: jako granule, třetí a suché chmelení