Diamant
Pivní styly: pivo typu ale
Původ: Diamant je nová německá odrůda chmele vyšlechtěná z odrůdy Spalt
Agronomická charakteristika: +/- 1 700 kg/ha, částečně rezistentní k peronospoře chmele
Alfa kyseliny: 3,0-7,0 %
Beta kyseliny: 3,0-6,0 %
Cohumulone: 16-22 % alfa kyselin
Celkové silice: 1,0-1,7 ml/ 100 gr.
Aroma: ovocné aroma s nádechem lesních jahod a melounu, čajové a levandulové
Myrcene: 40-50 % celkových silic
Caryophyllene: 3-4 % celkových silic
Humulene: 8-11 % celkových silic
Farnesene: <1 % celkových silic
Pivovarská charakteristika: aromatická odrůda chmele se specifickým aroma profilem
Doporučené použití a chmelení: jako granule, třetí a suché chmelení