Crystal

Pivní styly: převážně americké typy "ale", též ležáky 

Původ: Crystal je aromatická triploidní odrůda chmele vyšlechtěná z odrůd Hallertauer, Cascade, Northern Brewer a Early Green. Pěstuje se hlavně ve státě Oregon.

Agronomická charakteristika:1400-2000 kg/ha

Alfa kyseliny: 3,5-6,5 %

Beta kyseliny: 4,5-6,5 %

Co-humulone: 20-26 % alfa kyselin

Celkové silice: 1,0-1,5 ml/ 100 gr.

Aroma: mandarinka, citrusové aroma

Myrcene: 40-65 % celkových silic

Caryophyllene: 4-8 % celkových silic

Humulone: 18-24 % celkových silic

Farnesene: <1 % celkových silic

Pivovarská charakteristika: aromatická odrůda chmele s vyváženou hořkostí, lehké citrusové aroma

Doporučené použití a chmelení: jako lisovaný chmel nebo granule typ 90, třetí chmelení, suché chmelení