Citra
Pivní styly: převážně americké typy piva "ale"
Původ: Citra je nová speciální aromatická odrůda s vysokým obsahem alfa kyselin a nízkým co-humulonem povolená v USA v roce 2007
Agronomická charakteristika: 1600-1800 kg/ha, dobře se sklízí, velké lávky
Alfa kyseliny: 11,0-14,0%
Beta kyseliny: 3,0-5,0 %
Co-humulone: 22-24 % alfa kyselin
Celkové silice: 2,2-2,8 ml/ 100 gr.
Aroma: silné citrusové, nádech tropického ovoce
Myrcene: 50-65 % celkových silic
Caryophyllene: 6-8 % celkových silic
Humulene: 11-15 % celkových silic
Farnesene: <1 % celkových silic
Pivovarská charakteristika: odrůda s vysokým obsahem alfa kyselin a se speciálním aroma profilem
Doporučené použití a chmelení: jako granule typ 90 nebo jako lisovaný chmel, první a druhé chmelení, suché chmelení