Citra

Pivní styly: převážně americké typy piva "ale" 

Původ: Citra je nová speciální aromatická odrůda s vysokým obsahem alfa kyselin a nízkým co-humulonem povolená v USA v roce 2007

Agronomická charakteristika: 1600-1800 kg/ha, dobře se sklízí, velké lávky

Alfa kyseliny: 11,0-14,0%

Beta kyseliny: 3,0-5,0 %

Co-humulone: 22-24 % alfa kyselin

Celkové silice: 2,2-2,8 ml/ 100 gr.

Aroma: silné citrusové, nádech tropického ovoce

Myrcene: 50-65 % celkových silic

Caryophyllene: 6-8 % celkových silic

Humulene: 11-15 % celkových silic

Farnesene: <1 % celkových silic

Pivovarská charakteristika: odrůda s vysokým obsahem alfa kyselin a se speciálním aroma profilem

Doporučené použití a chmelení: jako granule typ 90 nebo jako lisovaný chmel, první a druhé chmelení, suché chmelení