Calypso
Pivní styly: převážně americké typy "ale"
Původ: Calypso je diploidní chmelová odrůda vyšlechtěná z křížení firmy Hopsteiner. Má velmi příznivé ovocné aroma s náznakem hrušky a tropického ovoce.
Agronomická charakteristika: 2800-3000 kg/ha
Alfa kyseliny: 12,0,-14,0 %
Beta kyseliny: 5,0-6,0 %
Co-humulone: 40-42 % alfa kyselin
Celkové silice: 1,6-2,5 ml/ 100 gr.
Aroma: hruška, jablko, tropické ovoce
Myrcene: 30-45 % celkových silic
Caryophyllene: 10-15 % celkových silic
Humulone:20-35 % celkových silic
Farnesene: <1 % celkových silic
Pivovarská charakteristika: odrůda chmele s příjemným aroma profilem
Doporučené použití a chmelení: granule typ 90, třetí chmelení, suché chmelení