Bravo
Pivní styly: převážně americké typy piva "ale"
Původ: Bravo je super - obsažná odrůda povolená od roku 2006 s příjemným ovocným aroma
Agronomická charakteristika:+/- 3000 kg/ha, kompaktní hlávky
Alfa kyseliny: 14,0-17,0 %
Beta kyseliny: 3,0 - 5,0 %
Cohumulone: 29-34 % alfa kyselin
Celkové silice: 1,6-2,4 ml/ 100 gr.
Aroma: ovocné citrusové aroma
Myrcene: 30-50 % celkových silic
Caryophyllene: 10-12 % celkových silic
Humulene: 18-22 % celkových silic
Farnesene: <1 % celkových silic
Pivovarská charakteristika: dobrý chmel na hořkost i aroma
Doporučené použití a chmelení: jako extrakt nebo granule, při prvním chmelení na hořkost, pozdní chmelení na aroma