Blues

Pivní styly: ležáky, piva typu ale 

Původ: Blues je nová česká zakrslá aromatická odrůda chmele povolená od roku 2019

Agronomická charakteristika: 900-1 500 kg/ha, rané dozrávání

Alfa kyseliny: 4,0-7,0 %

Beta kyseliny: 2,0-4,0 %

Cohumulone: 21-25 % alfa kyselin

Celkové silice: 0,6-1,4 ml/ 100 gr.

Aroma: bylinné, kořeněné, květinové s lehkým nádechem citrusu

Myrcene: 15-40 % celkových silic

Caryophyllene: 9-15 % celkových silic

Humulene: 15-30 % celkových silic

Farnesene: ˂ 1 % celkových silic

Pivovarská charakteristika: aromatický chmel vhodný na druhé a studené chmelení

Doporučené použití a chmelení: jako granule typ 90, druhé chmelení, studené chmelení