Azacca
Pivní styly: IPA
Původ: Azacca je nová americká odrůda chmele vyšlechtěná Americkou asociací zakrslých chmelů pojmenovaná po haitském bohu zemědělství
Agronomická charakteristika: 2000-2200 kg/ha
Alfa kyseliny: 13,0 - 15,0 %
Beta kyseliny: 5,0-6,0 %
Co-humulone: 38-45 % alfa kyselin
Celkové silice: 1,6-2,3 ml/ 100 gr.
Aroma: tropické ovoce, mango, borovicové
Myrcene: 45-55 % celkových silic
Caryophyllene: ND
Humulone: ND
Farnesene: ND
Pivovarská charakteristika: unikátní aroma profil, intensivní tropické ovoce, díky vysokému podílu myrcenu je používán hlavně pro piva typu IPA
Doporučené použití a chmelení: granule typ 90, třetí chmelení, suché chmelení