Apollo
Pivní styly: převážně americké typy piva "ale"a ležáku
Původ: Apollo je super- obsažná odrůda povolená od roku 2006. Je resistentní vůči padlí i peronospoře.
Agronomická charakteristika:+/- 3000 kg/ha, dobře se sklízí
Alfa kyseliny: 13,0-18,0%
Beta kyseliny: 5,5 - 8,0%
Cohumulone: 24-28 % alfa kyselin
Celkové silice: 1,5-2,5 ml/ 100 gr.
Aroma: silné chmelové s nádechem grepu
Myrcene: 30-50 % celkových silic
Caryophyllene: 14-20 % celkových silic
Humulene: 20-30 % celkových silic
Farnesene: <1 % celkových silic
Pivovarská charakteristika: při prvním chmelení na hořkost, citrusově grepové aroma pokud dávkováno při posledním chmelení
Doporučené použití a chmelení: jako extrakt nebo granule, první i poslední chmelení, suché chmelení