Amarillo

Pivní styly: převážně americké typy piva "ale" 

Původ: Amarillo je privátně pěstovaná americká odrůda chmele

Agronomická charakteristika:1600-2200 kg/ha, dobře se sklízí, kompaktní struktura hlávky

Alfa kyseliny: 8,0-11,5 %

Beta kyseliny: 6,0-7,0%

Co-humulone: 21-25% alfa kyselin

Celkové silice: 1,5-2,0 ml/ 100 gr.

Aroma: květinové a citrusové

Myrcene: 60-70% celkových silic

Caryophyllene: 2-4% celkových silic

Humulone: 9-11% celkových silic

Farnesene: 2-4% celkových silic

Pivovarská charakteristika: vyvážená hořkostí, květinové a citrusové aroma, nazývaná též "Cascade s vyšším obsahem alfa kyselin "

Doporučené použití a chmelení: granule typ 90, první a druhé chmelení, suché chmelení