Amarillo
Pivní styly: převážně americké typy piva "ale"
Původ: Amarillo je privátně pěstovaná americká odrůda chmele
Agronomická charakteristika:1600-2200 kg/ha, dobře se sklízí, kompaktní struktura hlávky
Alfa kyseliny: 8,0-11,5 %
Beta kyseliny: 6,0-7,0%
Co-humulone: 21-25% alfa kyselin
Celkové silice: 1,5-2,0 ml/ 100 gr.
Aroma: květinové a citrusové
Myrcene: 60-70% celkových silic
Caryophyllene: 2-4% celkových silic
Humulone: 9-11% celkových silic
Farnesene: 2-4% celkových silic
Pivovarská charakteristika: vyvážená hořkostí, květinové a citrusové aroma, nazývaná též "Cascade s vyšším obsahem alfa kyselin "
Doporučené použití a chmelení: granule typ 90, první a druhé chmelení, suché chmelení