Ahtanum
Pivní styly: převážně americké typy piva "ale", IPA
Původ: Ahtanum je aromatický kultivar chmele pěstovaný převážně v údolí Yakimy
Agronomická charakteristika:1700-2000 kg/ha, kompaktní hlávka
Alfa kyseliny: 5,5 -7,0 %
Beta kyseliny: 5,0-6,5 %
Co-humulone: 30-35 % alfa kyselin
Celkové silice: 0,8-1,5 ml/ 100 gr.
Aroma: grep, zemité, květinové
Myrcene: 50-55 % celkových silic
Caryophyllene: 8-11 % celkových silic
Humulone: 16-20 % celkových silic
Farnesene: ˂1 % celkových silic
Pivovarská charakteristika: unikátní aroma profil a střední hořkost, květinové a citrusové aroma
Doporučené použití a chmelení: granule typ 90, druhé a třetí chmelení, suché chmelení