Ahtanum

Pivní styly: převážně americké typy piva "ale", IPA 

Původ: Ahtanum je aromatický kultivar chmele pěstovaný převážně v údolí Yakimy

Agronomická charakteristika:1700-2000 kg/ha, kompaktní hlávka

Alfa kyseliny: 5,5 -7,0 %

Beta kyseliny: 5,0-6,5 %

Co-humulone: 30-35 % alfa kyselin

Celkové silice: 0,8-1,5 ml/ 100 gr.

Aroma: grep, zemité, květinové

Myrcene: 50-55 % celkových silic

Caryophyllene: 8-11 % celkových silic

Humulone: 16-20 % celkových silic

Farnesene: ˂1 % celkových silic

Pivovarská charakteristika: unikátní aroma profil a střední hořkost, květinové a citrusové aroma

Doporučené použití a chmelení: granule typ 90, druhé a třetí chmelení, suché chmelení