Saaz late

Pivní styly: ležáky a ostatní spodně kvašená piva 

Původ: Saaz Late je pozdní jemná aromatická odrůda chmele získaná ze Žateckého červeňáku s drobnými rozdíly v aromatickém profilu, komerčně pěstovaná od roku 2010

Agronomická charakteristika: 1500-2500 kg/ha, pozdní dozrávání

Alfa kyseliny: 2,0-5,0 %

Beta kyseliny: 4,0-6,0 %

Cohumulone: 21-26 % alfa kyselin

Celkové silice: 0,5-0,9 ml/ 100 gr.

Aroma: bylinné a květinové s velmi jemným nádechem citrusů a ovoce

Myrcene: 20-40 % celkových silic

Caryophyllene: 6-10 % celkových silic

Humulene: 15-25 % celkových silic

Farnesene: 10-20 % celkových silic

Pivovarská charakteristika: aromatický chmel vhodný na třetí a případně též studené chmelení

Doporučené použití a chmelení: jako granule typ 90, třetí chmelení, studené chmelení