SAPHIR

Původ: Saphir je aromatická odrůda s velmi dobrou odolností vůči chorobám povolená v roce 2002

Pivovarská charakteristika: jemná aromatická odrůda s nádechem ovocného, květinového a kořeněného aroma s velmi nízkým obsahem co-humulonu

Agronomická charakteristika:+/- 1700 kg/ha

Alfa kyseliny: 3,0-4,5 %

Beta kyseliny: 4,0-7,0 %

Co-humulone: 12-17 % alfa kyselin

Celkové silice: 0,8-1,4 ml/ 100 gr.

Aroma: ovocné, květinové a kořeněné

Myrcene: 25-40 % celkových silic

Caryophyllene: 9-14 % celkových silic

Humulene: 20-30 % celkových silic

Farnesene: <1 % celkových silic

Doporučené použití a chmelení: jako granule typ 90 nebo 45, druhé a třetí chmelení

Pivní styly: ležáky, ale, pšeničné pivo

 

 

O NÁSsepar.png, 143B CHMELOVÉ ODRŮDYsepar.png, 143B CHMELOVÉ PRODUKTYsepar.png, 143B SLADsepar.png, 143B SLADOVÉ VÝTAŽKYsepar.png, 143B PIVOVARSKÉ KVASNICE

coffee.png, 2,6kB