OPAL

Původ: Opal je německá aromatická s dobrou resistencí vůči chorobám povolená od roku 2001

Pivovarská charakteristika: jemná aromatická odrůda s nízkým obsahem co-humulonu, s kořeněno-sladkým aroma profilem

Agronomická charakteristika:+/- 1800kg/ha, kompaktní malé hlávky

Alfa kyseliny: 5,0-8,0%

Beta kyseliny: 3,5-5,5%

Cohumulone: 13-17 % alfa kyselin

Celkové silice: 0,7-1,3 ml/ 100 gr.

Aroma: kořeněné, sladké

Myrcene: 25-40 % celkových silic

Caryophyllene: 8-15 % celkových silic

Humulene: 30-50 % celkových silic

Farnesene: <1 % celkových silic

Doporučené použití a chmelení: jako granule typ 90 nebo 45, druhé a třetí chmelení

Pivní styly: ležáky

 

O NÁSsepar.png, 143B CHMELOVÉ ODRŮDYsepar.png, 143B CHMELOVÉ PRODUKTYsepar.png, 143B SLADsepar.png, 143B SLADOVÉ VÝTAŽKYsepar.png, 143B PIVOVARSKÉ KVASNICE

coffee.png, 2,6kB