MOTUEKA

Původ: Motueka je triploidní odrůda s 1/3 původu v Žateckém chmelu někdy též nazývaná jako Saaz B

Pivovarská charakteristika: unikátní aroma s vyváženou hořkost, vysoký obsah farnesenu

Agronomická charakteristika: 1400-1700 kg/ha, dobře se sklízí, povolená hlávka

Alfa kyseliny: 6,5-7,5 %

Beta kyseliny: 5,0-5,5 %

Co-humulone: 26-30 % alfa kyselin

Celkové silice: 0,7-0,9 ml/ 100 gr.

Aroma: chmelové, jemné cirusové

Myrcene: 40-50 % celkových silic

Caryophyllene: 2-5 % celkových silic

Humulone: 3-6 % celkových silic

Farnesene: 10-14 % celkových silic

Doporučené použití a chmelení: granule typ 90, první až třetí chmelení, suché chmelení

Pivní styly: všechny typy piva „ale", tradiční ležáky

 

 

O NÁSsepar.png, 143B CHMELOVÉ ODRŮDYsepar.png, 143B CHMELOVÉ PRODUKTYsepar.png, 143B SLADsepar.png, 143B SLADOVÉ VÝTAŽKYsepar.png, 143B PIVOVARSKÉ KVASNICE

coffee.png, 2,6kB